Minnesgåvor – ett sätt att hedra en avliden person

Vi förmedlar din gåva till valfri fond/förening. Att administrera gåvorna tar mycket tid och vi tar därför ut en hanteringsavgift på 40 kronor per gåva.

Vi har minnestelegram till ett antal fonder och föreningar och vi skriver ut din hälsning på deras eget minnestelegram. Om fonden saknar telegramblad så använder vi ett neutralt blad. Ovan ser du vårt neutrala blad "Hav". Bilden är tagen av oss en blåsig vinterdag nedanför Visby lasarett.

Det går bra att ringa på telefon 0498-21 09 27 eller maila in en gåva till oss eller kom in till oss på kontoret, då är du alltid säker på att telegrammet kommer fram på begravningsdagen. Om ni skickar gåvan på annat sätt så räkna med att det tar minst 3 arbetsdagar innan den kommer fram. Betalning kan därefter göras antingen med kort på vårt kontor eller via vårt bankgironummer för gåvor: 232-5108. Vid betalning via bankgirot så måste du, i meddelanderutan på bankgiroblanketten eller på din Internetbank, ange det gåvonummer du får av oss efter att du skickat din gåva.

Vi kan även förmedla gåvor till begravningar som äger rum på fastlandet. På grund av olika seder på olika platser i landet så är det alltid bäst att skicka telegrammet till de anhörigas hemadress, då vet vi att telegrammet kommer fram. Ha därför med en adress till anhöriga när gåvan skall förmedlas till fastlandet.

Här på Gotland är seden att begravningsbyrån medför telegrammen till begravningslokalen på begravningsdagen och att officianten sedan läser upp hälsningarna vid minnesstunden.